De senaste opinionsundersökningarna tyder på att 26 procent av svenskarna röstar på såssarna.

Vem är de? Vilka är ni? Det är så konstigt? Hur kan det vara så, 2019. Jag begriper inte.

Vem är ni som röstar på Stefan Löfven? Har ni ännu inte vaknat därinne i grottorna. Har ni inte sett vad som händer med ert samhälle, ert land, er kultur, men vakna!

Jag tror att majoriteten som röstar sosse är politiskt naiva och inte har någon som helst aning om politik, alltså personer som inte borde ha rösträtt. För att få rösta ska du kunna ditt lands historia bra, du ska veta skillnaden mellan Dackefejden och mordet på Engelbrekt på 1430-talet, Ja, släkten Natt och Dag var inblandad och sedan mördades Gusav III 1792 och för några år sedan kom boken 1793, av vem, jo Niklas Natt och Dag, Sveriges äldsta nu levande adelssläkt.

Som kuriosa kan jag berätta att jag bodde i Hässelby i fem år, på Natt och Dags gränd. Varför heter denna lilla gata så? Jo för att från mitt fönster på åttonde våningen skymtade Hässelby slott. Ägare då på 1700-talet, gissa vilken släkt? Idag är det ”I natt är du min” som äger slottet, alltså Tomas Ledin och några partner och det heter sedan dess Hesselby Slott. Det är fegt att inte älska våra sista tre vokaler i alfabetet, å, ä och ö, i synnerhet för en som har skrivit texter/lyrik som Ledin har. Den äldre stafningen är sannolikt Hässelby. Ja även om jag har fel om stavningen så har jag rätt, det är så skitnödigt att stryka våra underbara sista tre vokaler från vilket namn det än må vara. Endast Sverige å, ä och ö har!